Qui som

prunerEl Dojo Zen de Lleida és un lloc de pràctica budista de la tradició zen Soto i és membre de l’Association Zen Internationale (AZI) fundada pel mestre Taisen Deshimaru. També és membre de la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes (CCEB). Estem organitzats amb la forma jurídica d’una entitat cultural sense ànim de lucre i amb el nom d’Associació Cultural Zen de Lleida.

Som una comunitat de persones que practiquem la meditació zen dins de la tradició budista zen Soto amb la determinació de fer realitat el despertar en la nostra vida quotidiana, i transmetre de persona a persona un budisme viu, responsable i present en la societat. Ho fem en el dojo zen de Lleida, un espai obert on qualsevol persona, amb actitud sincera i que vulgui compartir amb nosaltres la pràctica de la meditació zen, serà ben rebuda sense cap diferència de creença, sexe, nacionalitat, cultura, edat o capacitat física. S’hi practica la Via de Buda, que és anar en la direcció contrària de l’egoisme i les il·lusions.

Ho portem a terme a través de zazen, o meditació asseguda, la concentració i la plena consciència en l’activitat diària i el treball, i sota el guiatge d’una ètica budista nascuda a partir de la comprensió i la realització del despertar. El dojo no és un centre de millora del benestar personal ni de cultura oriental, sinó un lloc per fer realitat en la vida de cadascú el despertar i anar més enllà de l’ego personal, d’acord amb el corrent impulsat pels mestres i patriarques del zen Soto. Al dojo podràs trobar persones que comparteixen amb tu aquest camí espiritual i que et podran fer costat i ajudar. El seu responsable és el monjo zen Ramon Tokuten Badia, que practica sota la supervisió del seu mestre Pere Taiho Secorún, director del Centre Zen de Barcelona.

El zen Soto és una de la escoles del budisme que millor s’han adaptat a Occident. Des del punt de vista social, transmet valors com no-violència, compassió, saviesa, creativitat i energia. Les persones que practiquen zazen aprenen a viure amb atenció a cada moment, a obrir-se als altres i a no desentendre’s de la vida que els envolta.