Calendari

Maig 2018

Introducció a la pràctica del zen a Lleida. El dissabte, dia 19 de maig de 2018 se celebrarà una introducció a la pràctica de zazen al dojo zen de Lleida (Anselm Clavé, 16, entresòl-1a, de 25007 Lleida). L’activitat es desenvoluparà de les 17,00 h (arribada a les 16,45 h) fins a les 18,15 h. Hi haurà una xerrada sobre budisme zen; què és i en què consisteix la meditació zen; una sessió de meditació i un col·loqui. Indicada per a persones que volen conèixer el zen. També es donarà informació sobre el funcionament del dojo i es podrà aclarir qualsevol dubte. Activitat gratuïta i oberta a tothom. Informació i inscripcions: http://www.zenlleida.org i telèfon 973280976.

Juny 2018

Jornada de zazen (meditació zen) Etienne Zeisler. El dia 9 de juny de 2018 se celebrarà una jornada de zazen (meditació zen) al Centre Zen de Barcelona en què commemorarem l’aniversari de la mort d’Etienne Mokusho Zeisler, deixeble del mestre Deshimaru, que va morir la nit del 7 al 8 de juny de 1990. La seva personalitat i els seus ensenyaments van deixar una profunda petjada en la sangha del Centre Zen de Barcelona i en tots els que el van conèixer. La jornada comença a les 7,30 h (arribada a les 7 h) fins a les 18 h. És una bona oportunitat per a continuar la pràctica per a les persones amb experiència i per a principiants és un bon pas per consolidar la mateixa. Ens permet l’oportunitat de portar la mirada cap a l’interior, al centre de la introspecció i del silenci, a través de la pràctica de la meditació. S’exposen ensenyaments sobre budisme zen i hi ha també espai per fer preguntes, i aclarir dubtes sobre la pràctica, al monjo zen que dirigeix la sessió. S’esmorza i menja al centre. El menjar és vegetarià. Preu: 35 € (membres Centre: 20 €). Direcció: Carrer de Bacardí, 10, baixos, al costat de la Plaça de l’Olivereta (Sants). Metro Badal de la L5 o Santa Eulàlia de l’L1. Per a qualsevol pregunta sobre la jornada, sol·licitar informació o per confirmar la teva assistència contacta amb http://www.zenbarcelona.org

Agost 2018

Set dies de retir zen a l’agost. Del dia 13 al 19 d’agost de 2018 se celebrarà un retir de set dies enmig de la natura, al Mas Curtius de Lluçà (el Lluçanès), que serà dirigit per Pere Taiho Secorún. Sesshin (retir) significa “tocar l’esperit”, és a dir, portar la mirada cap a l’interior d’un mateix, a través del silenci, de la respiració calmada, tant en els moments de meditació com durant el samu i, alhora, anar més enllà d’un mateix per harmonitzar-se amb els altres i amb l’univers. La recepció i allotjament és el dilluns 13 a partir de les 8,30 h del matí. El retir acaba el 19 després de dinar. El menjar és vegetarià. Ubicació: Mas Curtius al Lluçanès (Osona). Per saber com arribar-hi podeu consultar a la web de Mas Curtius. Preu: 320 euros (socis 290 euros / atur 250 euros). En el moment de la inscripció es farà un pagament de 100 euros i la resta directament en el retir: •Ingrés al compte de La Caixa (IBAN): ES67 2100 3034 1822 0053 8169 a nom de l’“Associació Centre Zen de Barcelona” indicant “camp estiu”. Per a la inscripció o demanar més informació podeu contactar amb http://www.zenbarcelona.org.

Cal portar: Roba ampla i còmoda per poder meditar, preferentment negra o fosca, i roba de feina. Coixi (zafú) per meditar.aBol, cobert i tovallons pel menjar tradicional. Llençols i coixinera o sac de dormir.aSi algú necessita coixí o bols els pot adquirir a la botiga del Centre. Les activitats que es portaran a terme durant els set dies són les següents: Zazen: pràctica de la meditació zen. Kinhin: meditación en moviment, caminar amb plena consciencia. Samu: treball col·lectiu (cuina, neteja, etc.) Kusen: ensenyament oral durant zazen per part del monjo zen que dirigeix el retir. Mondo: preguntes i respostes sobre temes de la pràctica zen. Teisho: ensenyaments sobre budisme zen. Correcció de la postura. Cant de sutres. Passeigs per la natura. La casa disposa de piscina, qui ho desitgi pot portar tovallola i banyador.

 

 

 

Anuncios